Böcker

av Ola Johansson

Pris 250:-

235 sidor.

Säljs även på secondhand-butiken, Nätragatan 37, Bjästa.

Häftet "Strängöarna från krononybygge till sommarö".

Pris 50:-

Nytryck av tidigare häfte. 60 fullmatade sidor.

Säljs även på secondhand-butiken, Nätragatan 37 Bjästa.

Norra Ångermanland - Nätra Älvdal

av N. J. Nätterlund (1925)

Pris 150:-

Tidig hembygdsbok. Häftad och ouppskuren upplaga. Sällsynt gammal bok, åldrad med vissa skönhetsfel. 270 sidor.

100 år med Nätra kommun

av Emil Näsström (1970)

Sänkt pris - 30:-

Boken skrevs inför sammanslagningen till storkommunen Örnsköldsvik 1971. Innehåller även uppgifter om Sidensjö kommun. 184 sidor.

August Jonssons dagbok

i redigerat urval av Ture Jonsson i samarbete med Harry Sundström, ÖA

Pris 50:-

August Jonsson arbetade hela sitt liv på sågen i Köpmanholmen. Han började som nioåring 1880 och arbetade fram till augusti 1945. Då var han 74 år. I januari 1911 började han föra dagbok från den värld han levde i - arbetet, familjelivet, föreningslivet o s v. 88 sidor.

G F Lundgrens fotografier - Nätra 1908 - 1911

Pris 50:-

Gustaf Fritiof Lundgren var komminister i Nätra församling åren kring 1910. Den sedermera kände prästen ägde då en kamera och hyste ett livligt intresse för fotografering av bygd och folk. Tack vare en lycklig slump vid en auktion nära 50 år senare kan vi nu visa ett urval bilder från den fantastiska samlingen.

Köpmanholmen - Brukssamhällets historia

Pris 50:-

Örnsköldsviks museums småskriftserie nr 42. Framtagen av Magnus Näslund 2006 inom ramen för ISKA-projektet "Köpmanholmen - historia, identitet och framtid". (Industrisamhällets Kulturarv)

Örnsköldsvik 100 år 1894 - 1994

En bok som handlar om Örnsköldsviks ekonomiska, politiska, sociala och kulturella utveckling under de senaste hundra åren. Texter och bilder, 384 sidor.

Pris 100:-

Släkter och gårdar i Nätra 1535 - 1900, av Jan O Nordvall och

Per Sundin.

Pris 299:-

Boken listar alla bönder med hustrur som bebott och skattat för hemmanen i Nätra sockens byar från skattläggningens början 1535 och fram till sekelskiftet 1900. Innehåller även torpare, båtsmän, kyrkan och skolan, ämbetsmän, hantverkare och strandfiskare m.fl. Med register över samtliga personer. En guldgruva för alla släktforskare och lokalhistoriker. 505 sidor.

För rättelser och supplement till boken - se hemsidan Släkter & Gårdar.

Boken säljs även på secondhand-butiken, Nätragatan 37 Bjästa. Går också att få sänd per post mot tillägg för emballage och porto.

Försäljning

Dessa böcker m.m. säljs på plats på Hembygdsgården och Bruksmuseet. Beställning kan även göras via e-post.Vi bifogar inbetalningskort.

Kostnader för porto och emballage tillkommer.